Dabar šios apsaugos priemonės privalomos tik viešajame transporte, tačiau nuo kitos savaitės jos bus privalomos parduotuvėse ir kitose uždarose viešose patalpose, ministras pirmininkas Jeanas Castexas paskelbė Senate.

„Kaukių dėvėjimas ir kitos apsaugos priemonės, tokios kaip socialinio atstumo laikymasis ir reguliarus rankų plovimas, yra efektyvus prevencijos ir apsaugos metodas“, – sakė jis.

Apie sugriežtintus reikalavimus dėvėti kaukes paskelbta sveikatos apsaugos ministrui Olivier Veranui atkreipus dėmesį į koronaviruso epidemijos „atgimimo“ ženklus. Prancūzijoje koronaviruso infekcija COVID-19 jau nusinešė daugiau nei 30 tūkst. gyvybių.

„Tam tikrose Paryžiaus ligoninėse mes pastebime silpnus epidemijos atgimimo ženklus, todėl raginame prancūzus būti ypač budrius, aktyvius šio viruso akivaizdoje“, – sakė jis interviu visuomeniniam radijui.

Remiantis naujausiais oficialiais trečiadienį paskelbtais duomenimis, per parą Prancūzijoje hospitalizuoti 133 koronavirusu užsikrėtę pacientai, dar 17 žmonių buvo paguldyti į intensyvios terapijos skyrius, kur iš viso yra 482 pacientai.

Per patį epidemijos piką balandžio mėnesį Prancūzijoje per dieną buvo hospitalizuotas 4 281 pacientas ir dar daugiau nei 7 100 buvo gydomi intensyvios terapijos skyriuose.