„Apie sustabdymą buvo pranešta maždaug 3 tūkst. sveikatos centrų ir klinikų darbuotojų, kurie dar nepasiskiepijo“, – sakė O. Veranas RTL radijui.

Jis pridūrė, kad „kelios dešimtys“ atsistatydino, užuot užsiregistravę skiepams. Iš viso yra 2,7 milijono sveikatos priežiūros darbuotojų, sakė O. Veranas ir pridūrė, kad „sveikatos priežiūra toliau garantuojama“.

Prezidentas Emmanuelis Macronas liepos mėnesį ligoninių, senelių namų darbuotojams ir priešgaisrinei tarnybai pateikė ultimatumą pasiskiepyti bent viena doze iki rugsėjo 15 d., kitaip gresia darbo sustabdymas nemokant algos.

Daugelis slaugytojų nenorėjo skiepytis dėl susirūpinimo skiepų saugumu ar veiksmingumu, tai padidino riziką, kad Prancūzijos skiepijimo programa gali sustoti.

Prancūzijos nacionalinė visuomenės sveikatos agentūra praėjusią savaitę apskaičiavo, kad maždaug 12 proc. ligoninių darbuotojų ir maždaug šeši procentai privačios praktikos gydytojų dar turi būti paskiepyti.

Apskritai 70 proc. prancūzų gavo abi būtinas skiepų dozes, prieinamas visiems vyresniems nei 12 metų – tai vienas didžiausių rodiklių pasaulyje. Tačiau dar daug žmonių yra gavę tik vieną dozę, tai rodo, kad nuo skiepų susilaikoma, nepaisant plataus jų prieinamumo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)