Pranešama, kad nukentėjo aštuoni žmonės. Sprogimas driokstelėjo Liono pėsčiųjų gatvėje prie vienos kepyklos. Kaip pranešama, sprogo „paketas su sprogstamuoju užtaisu“. Šaltinis iš policijos naujienų agentūrai AFP sakė, kad jame buvo varžtų.


Šio pietrytinio miesto prokuratūra nurodė, kad per incidentą istoriniame miesto centre tarp Sonos ir Ronos upių sužaloti aštuoni žmonės.



Nukentėjusiųjų gyvybėms pavojus negresia, sakė policija.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas per interviu socialiniame tinkle „Facebook“ pavadino tą sprogimą „ataka“, tačiau nurodė, kad „kol kas“ apie aukas nepranešama.

Sprogimas Liono mieste

„Ne man skelbti apie žuvusiuosius, bet, atrodo, aukų čia nėra. Yra sužeistųjų, tad, akivaizdu, galvoju apie juos ir jų šeimas“, – sakė prezidentas.

Sprogimas Liono mieste

Prancūzijos pareigūnai teigia identifikavę asmenį, palikusį sprogmenį

Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip nežinomas vyras palieka krepšį prie kepyklėlės pėsčiųjų gatvėje Liono centre, kur penktadienį įvyko sprogimas. Tai pranešė Prancūzijos televizijos kanalas BFM.

Jo žiniomis, vyras atvažiavo dviračiu apie 17 valandą 30 minučių vietos laiku (18 valandą 30 minučių Lietuvos laiku). Jo veidą dengė gobtuvas ir tamsūs akiniai. Bet prokuratūros atstovai teigia nustatę jo tapatybę.

Incidento vietoje dirba išminuotojai, kurie tikrina, ar rajone nėra daugiau sprogmenų. Teritoriją kontroliuoja kariškiai, dalyvaujantys antiteroristinėje operacijoje „Sentinelle“.