Paryžiuje ir kituose didžiuosiuose miestuose įsiaudrinusius protestuotojus ramino riaušių policijos pajėgos. Skelbiama, kad 77 asmenys buvo sulaikyti, sužeista 15 policijos pareigūnų, nusiaubta nemažai parduotuvių ir automobilių.

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas reikalauja, kad visuomenę papiktinusių reformų nebūtų atsisakyta, tačiau sutinka, kad jas būtų galima „koreguoti“.

Birželį Prancūzijoje vyks Europos futbolo čempionatas. Skelbiama, kad šalyje vis dar galioja nepaprastoji padėtis, įvesta po teroristinių išpuolių lapkritį, kuriuos įvykdė teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ teroristai.

Protesto akcijas dėl darbo įstatymo reformų organizuoja CGT sąjunga, kurią palaiko dar šešios profesinės sąjungos, tarp kurių „Force Ouvriere“ ir „Unef“.

Paryžiuje policijos pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas.

Prancūzijos sostinėje buvo sulaikyti 36 žmonės. Protestuotojai su pareigūnais susirėmė ir kituose miestuose, pavyzdžiui, Bordo ir Lione.

Visoje Prancūzijoje protesto akcijose dalyvauja per 153 tūkst. žmonių. Bent jau tokią statistiką pateikia pareigūnai. Profesinės sąjungos tvirtina, kad iš tikrųjų skaičius dvigubai didesnis.

Skelbiama, kad dėl protestų sutriko ir skrydžiai iš Paryžiaus ir kitų miestų. Nemenkų problemų pridarė ir streikuojantis traukinių bei autobusų vairuotojai.

F. Hollande`as žada ir toliau remti darbo santykių reformas

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande`as žada ir toliau remti darbo santykių reformas, nors nepatenkinti darbuotojai streikuoja jau kelis mėnesius.

Kalbėdamas G-7 viršūnių susitikime Japonijoje, F. Hollande`as pažadėjo, kad pareigūnai sudarys galimybes žmonėms keliauti, nepaisant to, kad streikai paralyžiavo geležinkelių eismą bei kuro tiekimą degalinėms. Tuo metu Prancūzijos darbuotojų profsąjunga ragina ne tik tęsti, bet ir intensyvinti streiką. Streikai valdžiai kelia didžiulį nerimą, kadangi netrukus čia prasidės Europos futbolo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)