Saidas Kouachi, vyresnis iš dviejų brolių, kurie sausio 7 dieną nušovė 12 žmonių per ataką satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, buvo palaidotas reikalaujant Prancūzijos vyriausybei, sakoma šeštadienį paskelbtame Reimso miesto pareigūnų pranešime.

„Atsižvelgiant į ramybės trikdymo grėsmę ir siekiant greitai užversti šio tragiško epizodo puslapį, buvo nuspręsta laidotuves surengti greitai“, – nurodė jie.

Anksčiau šią savaitę Reimso meras Arnaud Robinet teigė „kategoriškai atmetęs“ S. Kouachi, kuris buvo nukautas kartu su broliu per policijos reidą sausio 9 dieną, šeimos prašymą palaidoti jį tame mieste, kuriame jis gyveno iki savo žūties. „Nenoriu kapo, kuris trauktų fanatikus. Nenoriu vietos, kuri skatintų neapykantą“, – A. Robinet ketvirtadienį sakė interviu radijui „France Info“.

Šeštadienį kalbėdamas per televiziją BFMTV, A. Robinet sakė buvęs priverstas vyriausybės leisti surengti tas laidotuves. Vyriausybė nurodė laikytis įstatymo, suteikiančio teisę žmogui būti palaidotam jo paskutinėje gyvenamojoje vietoje.

„Jis buvo palaidotas praėjusią naktį – diskretiškai ir anonimiškai, kiek tai buvo įmanoma “, – nurodė A. Robinet. Meras sakė nežinantis, kurioje kapinių vietoje buvo palaidotas S. Kouachi, ir tų kapinių pavadinimo neatskleidė.

S. Kouachi našlės advokatas Antoine'as Flasaquier sakė, kad laidotuvės įvyko naktį, „laikantis visiško diskretumo ir užtikrinant didžiausią orumą“. Teisininkas pridūrė, kad našlė nedalyvavo toje ceremonijoje, nes baiminosi, kad ji gali būti sekama žurnalistų ir išduotų kapo vietą.

Du kiti teroristai, žuvę per policijos reidus po praėjusios savaitės atakų, dar nėra palaidoti. Cherifas Kouachi bus palaidotas Paryžiaus priemiestyje Ženviljė, kuriame gyveno. Vietos pareigūnai sakė norintys išvengti „visos nenaudingos ir nepadorios polemikos“ dėl tų laidotuvių ir tikino, kad Ch. Kouachi bus palaidotas anoniminiame kape, „siekiant išvengti bet kokio ramybės trikdymo ir išsaugoti ramybę mieste“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)