Dažais nuteplioti užrašai ant antkapio, nuo kurio nudaužtas kryžius, buvo pastebėti lapkričio 11-ąją, Pirmojo pasaulinio karo, kurio didvyris buvo velionis, pabaigos 100-ųjų metinių dieną. Prokuratūros nuomone, kapas buvo išniekintas arba lapkričio 10-ąją, arba 11-osios rytą. Pradėtas tyrimas.

Maršalas yra gana prieštaringai vertinama politinė figūra. Jo kapas išniekinamas ne rečiau kaip kartą ar du per metus. H. Ph. Petainas buvo ištremtas į Dju salą 1945 metų lapkritį, kadangi būtent ten turėjo atlikti jam teismo paskirtą laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Jis mirė 1951 metų liepos 23-iąją, eidamas 96-uosius metus, ir buvo palaidotas saloje kapinėse prie Por Žuanvilio miesto.

H. Ph. Petainas 1945 metų liepą buvo nuteistas mirties bausme už sąmokslą su priešu ir valstybės išdavimą. Bet vėliau mirties bausmė buvo pakeista įkalinimu iki gyvos galvos. Šis Prancūzijos kariškis ir valstybės veikėjas buvo įžymus Pirmojo pasaulinio karo dalyvis, bet 1940-1944 metais vadovavo Prancūzijos vyriausybei, žinomai kaip Viši režimas, bendradarbiavusiai su Trečiuoju Reichu.