Keli šimtai protestuotojų susirinko Paryžiaus centre esančiuose Eliziejaus laukuose, kur buvo dislokuoti 15 policijos mikroautobusų, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas. Keliuose kituose Prancūzijos miestuose taip pat buvo surengta eisenų.

Penktadienį vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux pavadino vis dar protestuojančius žmones „agitatoriais, norinčiais sukelti maištą ir, iš esmės, nuversti vyriausybę“.

Tai yra jau aštuntas šeštadienis, kai „geltonųjų liemenių“ judėjimas rengia protestus Prancūzijos miestuose. Šiose lapkritį prasidėjusiose akcijose kas savaitgalį dalyvauja vis mažiau žmonių.

Tačiau trečiadienį policija Paryžiuje maždaug 10 valandoms sulaikė vieną iš demonstrantų lyderių Ericas Drouet ir tai ketvirtadienį išprovokavo naują oponentų pasipiktinimo protrūkį.

„Geltonųjų liemenių“ protestai išprovokavo didžiausią politinę krizę per metus ir aštuonis mėnesius trunkantį E. Macrono prezidentavimą.

Gruodžio viduryje, po kelias savaites trukusio smurto, E. Macronas reaguodamas į protestus atsisakė planų didinti degalų mokesčius ir pažadėjo padidinti minimalų atlyginimą bei sumažinti mokesčius pensininkams.

Nauja konsultavimo firmos „Odoxa Dentsu“ apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį, rodo, jog dauguma prancūzų – 55 proc. respondentų – nori, kad „geltonųjų liemenių“ protestai tęstųsi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)