Policijos pareigūnai Paryžiuje paleido ašarines dujas po to, kai demonstrantai pradėjo į juos mėtyti įvairius daiktus. Policijos teigimu, Prancūzijos sostinėje per protestą sulaikyti 30 žmonių.

Mokytojai, ligoninių darbuotojai ir kiti viešojo sektoriaus darbuotojai prisijungė prie transporto sektoriaus darbuotojų jau trečią demonstracijų dieną nuo gruodžio 5 d., kai prasidėjo streikai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, daugiau nei 100 mitingų visoje šalyje dalyvavo apie 615 tūkst. žmonių. Paryžiuje į gatves išėjo 76 tūkst. protestuotojų.

Nusileisti neketinanti profsąjunga CGT pareiškė, kad šalyje į protestus susirinko 1,8 mln. gyventojų, o tai esą yra daugiau nei 1,5 mln. žmonių, kurie susirinko į pirmąją streiko dieną – gruodžio 5-ąją – vykusius mitingus.

Dėl protesto buvo uždarytas Eifelio bokštas, o policija rengėsi chaosui, baimindamasi ankstesnių įvykių pasikartojimo, kai demonstrantai plėšė parduotuves ir degino automobilius.

CGT taip pat pranešė, kad streikuojantys elektros tinklų darbuotojai naktį atjungė elektrą apie 50 tūkst. namų Bordo regione ir 40 tūkst. namų Lione. Profsąjunga įspėja, kad elektra bus atjungiama dar didesniam žmonių skaičiui, jei protestuotojų reikalavimų nebus klausomasi.

Vėliau CGT ir keturios kitos profsąjungos paskelbė bendrą ultimatumą Vyriausybei, kuriame teigiama, kad streikai tęsis be perstojo iki Kalėdų, nebent valdžia „artimiausiomis valandomis“ atsakys į jų reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)