Dalyvavimas šioje perkėlimo programoje yra savanoriškas, o humanitarinės pagalbos darbuotojai tikrina, ar perkeliamiesiems asmenims nepasireiškė kokių nors COVID-19 simptomų. Migrantams, kuriems bus diagnozuota ši liga, turėtų būti skiriamas karantinas.

Operacijos metu prie stovyklos laukė autobusai, turėję nugabenti žmones į apgyvendinimo centrus regione, kur jau ilgą laiką renkasi migrantai, besitikintys pasiekti Didžiąją Britaniją.

„Ligšiol buvo paruošta 400 lovų, ir mes toliau stengiamės surasti papildomų“, – pažymima už regionus atsakingos vyriausybės institucijos pareiškime.

Pareigūnų vertinimu, 650 migrantų gyvena laikinosiose stovyklose aplink Kalė, prie kurio yra įvažiavimas į Lamanšo tunelį. Tuo metu humanitarinės pagalbos organizacijos nurodo, kad tokių asmenų skaičius siekia 1 000.

Vienas naujienų agentūros AFP reporteris penktadienį pranešė iš įvykio vietos, kad du autobusai laukė prie vienos iš stovyklų, kur, pareigūnų teigimu, buvo izoliuoti du migrantai, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas.

Pasak valdininkų, užsikrėtusiesiems karantinuoti paruošta 20 lovų.

Netoliese esančiame Grand Sinto rajone, kur, kaip manoma, dar apie 600 migrantų gyvena daugiausia apleistuose sandėliuose, „kasdien vykdomas patruliavimas, siekiant suteikti migrantams pastogę jų pačių sutikimu“, pranešė regiono valdžia.

Humanitarinės pagalbos organizacijos jau ne pirmą savaitę skelbia perspėjimus, kad migrantams, gyvenantiems sausakimšose palapinėse ir beveik neturint galimybės naudotis švariu vandeniu, kyla itin didelis pavojus susirgti COVID-19.

Dėl šalyje paskelbto visuotinio karantino ir infekcijos pakurstytos baimės smarkiai sumažėjo migrantams padedančių savanorių, o atvykėliams rečiau dalijamas maistas.