Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas ir gynybos ministrė Florence Parly susitiks su kolegomis iš Rusijos Sergejumi Lavrovu ir Sergejumi Šoigu konferencijos dėl Libijos kuluaruose, sakoma antradienį paskelbtame jų biurų bendrame pareiškime.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos teigimu, derybose daugiausia dėmesio bus skiriama strateginiam stabilumui ir saugumui Europoje.

„Susitikimas taip pat leis aptarti politinius ir karinius regioninių ir tarptautinių krizių aspektus. Visų pirma tai liečia situaciją Ukrainoje, taip pat Sahelio ir Sacharos regionuose: šiomis temomis Prancūzija išreikš susirūpinimą dėl Rusijos veiksmų“, – rašoma pranešime.

Tikimasi, kad ministrai taip pat aptars bendras savo šalių pastangas sprendžiant Irano branduolinį klausimą, taip pat Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Minsko grupės pirmininkų veiksmus sprendžiant Kalnų Karabacho krizę.

„Jie keisis vertinimais regioninio saugumo klausimais Artimuosiuose Rytuose, Afganistane ir Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“, – nurodė Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)