„Labiau nei bet kada skubiai reikia karo veiksmų nutraukimo ir nevaržomos prieigos prie humanitarinės pagalbos“, – sakoma Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano-Marco Ayrault pareiškime dėl Alepo, kur dešimtys tūkstančių civilių yra įstrigę dėl vyriausybinių pajėgų ir sukilėlių kovų.

Prancūzija tokį raginimą pareiškė Sirijos armijai įsiveržus toli į rytinę Alepo dalį ir atkovojus iš opozicijos kelis miesto rajonus. Armijos tikslas –atkovoti visą miestą.

Režimo pergalės išprovokavo tūkstančių nevilties apimtų civilių egzodą. Kai kurie jų bėga į vyriausybės arba kurdų pajėgų kontroliuojamus rajonus, o kai kurie – į pietus, į opozicijos tebekontroliuojamas teritorijas.

JT antradienį nurodė, kad sukilėliams praradus visus šiaurinius savo kontroliuotus rajonus iš rytinės Alepo dalies pabėgo iki 16 tūkst. civilių. Pranešime nurodoma, kad padėtis mieste yra „šiurpi“.

„Atakų prieš rytinius Alepo rajonus intensyvumas per pastarąsias kelias dienas privertė tūkstančius civilių bėgti į kitas miesto dalis“, – sakoma JT humanitarinės pagalbos vadov o Stepheno O'Brieno pareiškime.

Jame priduriama, jog JT humanitarinės pagalbos partnerių pranešimai rodo, kad savo namus turėjo palikti „iki 16 tūkst. žmonių“, kurių daugeliui teko bėgti į vietas, kur „padėtis neaiški ir nesaugi“.