Paryžiaus prokurorai ikiteisminį tyrimą dėl karo nusikaltimų pradėjo rugsėjo 15 dieną, naujienų agentūrai AFP sakė su byla susipažinęs šaltinis.

Vienas diplomatinis šaltinis patvirtino, kad toks tyrimas iš tiesų buvo pradėtas.

Tyrėjų dėmesio centre yra įkalčiai, kuriuos pateikė buvęs Sirijos armijos fotografas, žinomas Cezario slapyvardžiu. 2013 metais jis dezertyravo ir pabėgo iš šalies, išsiveždamas apie 55 tūkst. nuotraukų su brutalaus konflikto vaizdais.

Apie pradėtą tyrimą pranešta tokiu metu, kai ilgiau nei ketverius metus trunkantis Sirijos pilietinis karas yra pagrindinė tema Niujorke vykstančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, per kurią JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas surėmė ietis dėl to, kaip užbaigti krizę toje šalyje.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as palaikė B.Obamos poziciją, kad B.al Assadui nėra vietos ateities Sirijoje, nors tam nepritaria Damasko sąjungininkai Iranas bei Rusija.

„Rusija ir Iranas sako, kad nori būti sprendinio dalimi, – sakė jis. – Todėl mes turime dirbti su šiomis šalimis, kad paaiškintume, jog sprendimo kelias neina per Basharą al Assadą.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)