Socialiniuose tinkluose nuo sekmadienio plinta gandai apie įvykius Buntyje, o to kaimo gyventojai pranešė naujienų agentūrai AFP, jog vestuvių dalyvius atakavo neatpažintas sraigtasparnis.

Prancūzų kariuomenės štabas atskirai pranešė AFP, kad naikintuvai „neutralizavo“ dešimtis džihadistų centriniame Malyje. Anot kariškių, smūgis buvos surengtas po kelias dienas trukusio šios ekstremistų grupės sekimo.

„Su vestuvėmis susiję pranešimai neatitinka atliktų stebėjimų“, – naujienų agentūrai sakė vienas kariuomenės atstovas.

Prancūzijos ir Malio pareigūnams tuojau po incidento nepaskelbus jokių oficialių pareiškimų, pradėjo sklisti gandai, kad smūgio taikinys buvo vestuvių ceremonijos dalyviai.

Toje atokioje vietovėje, kur, kaip manoma, veikia daug džihadistų, sunku patvirtinti pranešimus.

Puolamąsias aviacijos operacijas Malyje dažniausiai vykdo Malio kariuomenė ar Prancūzijos kovos su džihadistais pajėgos „Barkhane“.

Bunčio gyventojai pasakojo, jog vienas atskridęs sraigtasparnis ėmė šaudyti vidury dienos, o tarp susirinkusių vestuvininkų kilo panika.

„Teko gelbėtis bėgant iš visų jėgų“, – sakė Ahmadou Ghana.

Pasak vyro, iš viso žuvo 19 žmonių, įskaitant du jo brolius, o dar keli buvo sunkiai sužeisti.

„Mus nustebino antskrydžio smarkumas, – sakė kitas kaimietis Mady Dicko. – Sraigtasparnis skrido labai žemai.“

Sekmadienį Malio fulanių (fulbių) etninės grupės kultūrą puoselėjanti asociacija „Tabital Pulakuu“ pranešė apie „aviacijos smūgį, pareikalavusį mažiausiai 20 civilių gyventojų gyvybių“ per vestuves.

Tačiau su sekmadienį įvykdytos operacijos eiga susipažinęs šaltinis Prancūzijos kariuomenėje patikino AFP: „Čia negali būti abejonių ar dviprasmybių – jokių vestuvių nebuvo.“

„Tas smūgis buvo suduotas po itin griežto daugiašalio proceso, susijusio su tiksliai identifikuota ginkluota teroristų grupe, įvertinus informaciją, ketinimus ir pozicijas ištirtoje teritorijoje“, – pridūrė jis.

Buntis priklauso Mopčio regionui, esančiam maždaug už 600 km nuo Malio sostinės Bamako.

Tą regioną buvo apėmęs džihadistų puolimas, 2012 metais prasidėjęs Malio šiaurėje ir vėliau išplitęs į kaimyninius Burkiną Fasą bei Nigerį.