Prancūzų ginkluotės gamintoja „Nexter“ gamina 155 mm kalibro haubicas CAESAR, kurios per ateinančius 3–5 metus pakeis čekų gamybos alternatyvas - savaeiges ratines haubicas DANA.

„Įsigydami 52 naujus NATO kalibro pabūklus didinsime savo gynybos pajėgumus ir pakeisime daugiau kaip 40 metų senumo haubicas DANA“, – sakė Čekijos gynybos ministras Lubomiras Metnaras.

„Ginkluotė bus pristatyta 2024–2026 metais“, – pridūrė jis.

Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parli savo ruožtu apibūdino savaiges haubicas CAESAR kaip „galingą, tikslią ir modernią priemonę“.

„Čekijos pramonė, kurios vietinė dalis sudaro daugiau kaip 40 proc., bus visapusiškai įtraukta į šios sistemos kūrimą“, – sakė ji žurnalistams.

Prancūzija tieks pirmąsias keturias haubicas, o likusias 48 Čekijoje surinks bendrovė „Czechoslovak Group“.

Aštuonis pasiūlymus išnagrinėjusi Čekijos gynybos ministerija apie sandorį su Prancūzija paskelbė dar pernai, tačiau derybos užtruko ilgiau nei tikėtasi.

Prancūzų kariuomenė nuo 2008 metų naudoja 155 mm kalibro haubicas CAESAR, galinčias smogti už 40 kilometrų esantiems taikiniams.

2019 metų liepą „Nexter“ Čekijai, nuo 1999-ųjų priklausančiai NATO, pardavė 62 šarvuočius „Titus“ už 230 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)