Parama esą bus suteikta tiesiogiai Libano gyventojams, nukentėjusiems nuo mirtino sprogimo sostinėje Beirute.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir Jungtinių Tautų (JT) organizuotoje virtualioje konferencijoje dalyvavo 15 pasaulio šalių vadovai, įskaitant JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kurie reiškė solidarumą su Libano gyventojais ir žadėjo sutelkti „didelius išteklius“ jau artimiausiu metu.

Bendrame konferencijos dalyvių, tarp kurių buvo atstovų iš beveik 30 šalių bei ES ir Arabų Lygos, pranešime žadama suma nebuvo atskleista, tačiau E. Macrono atstovai pranešė, jog bendra „ekstremalios padėties parama“ siekia 252,7 mln. eurų, įskaitant 30 mln., kuriuos skyrė Prancūzija.

E. Macronas buvo pirmasis pasaulio šalių lyderis, kuris apsilankė buvusioje Prancūzijos kolonijoje Libane po antradienį Beirutą supurčiusio didžiulio amonio nitrato sprogimo, kuris pasiglemžė daugiau nei 150 žmonių gyvybes. Per sprogimą sužeistų žmonių skaičius siekia 6 000, o dar 300 000 liko be namų.

Savo ruožtu Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas televizijai ZDF teigė, kad „paramai buvo surinkta daugiau nei 200 mln. eurų“, įskaitant 20 mln. eurų, kuriuos skyrė Vokietija.