Apie tai pranešė „Telegramme de Brest“, turintis geriausią stebėjimo postą Prancūzijos karinio jūrų laivyno bazėje Ile Longuet, Bresto įlankos kyšulyje.

Karinis žurnalas „Air & Cosmos“ pažymėjo, kad yra neįprasta jūroje turėti daugiau nei vieną prancūzų branduolinį povandeninį laivą.

Toks vienu metu dislokuotų povandeninių laivų skaičius yra pirmas kartas per tris dešimtmečius reaguojant į Rusijos branduolines grėsmes. Kiekvienas branduolinis povandeninis laivas gali gabenti iki 16 tarpžemyninių balistinių raketų M51.

„Paskutinį kartą trys povandeniniai laivai vienu metu buvo dislokuoti dešimt metų iki Šaltojo karo pabaigos per JAV ir Sovietų Sąjungos priešpriešą dėl vidutinio nuotolio raketų Europoje“, – pabrėžė „The Times“.

Karo ekspertai sakė, kad Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, kuris tiesiogiai vadovauja šalies branduolinei atgrasymo jėgai, priėmė sprendimą panaudoti povandeninius laivus, reaguodamas į didėjančią grėsmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją