Prancūzija prisijungs prie virtinės valstybių, jau siūlančių savo piliečiams revakcinacijos galimybę, siekiant veiksmingiau kovoti su naujomis viruso atmainomis.

„Taip, mums veikiausiai reikės trečios dozės, ne visiems iškart, bet senjorams ir labiausiai pažeidžiamiems asmenims – tikrai“, – sakė E. Macronas viename iš aiškinamųjų vaizdo įrašų apie vyriausybės vakcinacijos kampaniją.

Prezidentas pridūrė, kad revakcinacija prasidės rugsėjį.

E. Macronas praėjusį mėnesį pranešė apie planuojamą revakcinacijos kampaniją. Tąsyk jis sakė, kad trečia doze bus skiepijami asmenys, kurie anksčiau šiais metais buvo paskiepyti pirmiausia – vyresni nei 80 metų senjorai ir sunkiomis ligomis sergantys žmonės.

Šiuo metu trečia vakcinos doze gali pasiskiepyti tik žmonės su nusilpusia imunine sistema.

E. Macronas šią žinią paskelbė Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) trečiadienį paraginus visas šalis bent iki rugsėjo galo sustabdyti gyventojų revakcinaciją, kad būtų įmanoma sumažinti drastišką preparatų paskirstymo nelygybę tarp turtingųjų ir skurdžių šalių.

Izraelis praėjusią savaitę pradėjo vyresnių nei 60 metų žmonių skiepijimą trečią vakcinos nuo koronaviruso doze. Vokietija praėjusią savaitę pareiškė, kad nuo rugsėjo taip pat pasiūlys savo piliečiams revakcinacijos galimybę.

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministerija antradienį sakė, kad ateinančią savaitę bus konkrečiai nuspręsta, kas galės skiepytis palaikomąja doze.