Socialistai, kurių prezidento François Hollande`o populiarumas smukęs iki rekordinių žemumų, preliminariais duomenimis, liko treti.

Prieš imigraciją, islamą ir Europos Sąjungą pasisakantis Nacionalinis frontas, pirminiais duomenimis, gavo apie 25 proc. balsų – tai mažiau, negu tikėjosi jo lyderė Marine Le Pen, besirengianti prezidento rinkimams po dvejų metų. Tačiau ji džiaugiasi, kad balsų gavo daugiau negu per Europos Parlamento rinkimus.

Antrajame ture po savaitės Nacionalinio fronto rezultatai turėtų būti kuklesni, nes prieš jo kandidatus greičiausiai balsuos dauguma abiejų tradicinių partijų rinkėjų.

„Kviečiu visus prancūzus, kurie nori pokyčių, mobilizuotis antrajam turui, kad sustiprintume šį vakarą matomą dinamiką. Noriu pasakyti visiems, kas pasirinko balsuoti už Nacionalinį frontą, kad girdime jūsų neviltį. Taip pat – kad ši partija turi tokią pat ekonominę programą, kaip kraštutinė kairė, kad ji pasveikino naujosios Graikijos kraštutinės kairės vyriausybės išrinkimą ir neatneš jokio atsako į prancūzų patiriamus sunkumus. Priešingai – juos tik padidins“, – teigia Prancūzijos dešiniųjų partijos UMP pirmininkas N. Sarkozy.