Tas radinys yra pirmoji apčiuopiama užuomina, galinti padėti atskleisti vieną iš didžiausių aviacijos mįslių, praėjus 17 mėnesių po to, kai lėktuvas „Boeing 777“ dėl neišaiškintų priežasčių pakeitė kursą, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną.

Vienas karinis lėktuvas penktadienio rytą pradės žvalgyti Indijos vandenyno paviršių netoli Reunjono, o vėliau prie tų paieškų prisidės pėstieji patruliai, sraigtasparniai ir laivai, nurodė Prancūzijos vyriausybė.

„Bet koks atradimas bus nedelsiant padarytas prieinamas tyrimui“, – sakoma Gynybos, Susisiekimo ir Užjūrio teritorijų ministerijų bendrame pranešime.

Reunjono vietos valdžia nurodė, kad nuo pirmadienio bus organizuojamos nuodugnios paieškos toje vietoje, kur buvo rasta pirmoji nuolauža.

MH370 paieškos buvo atnaujintos su nauju įkarščiu po to, kai Malaizijos premjeras Najibas Razakas savo pranešime nurodė, jog 2 m ilgio sparno nuolauža, rasta Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje praeitą savaitę, buvo patvirtinta esanti dingusio lainerio dalis ir pirmasis įrodymas, kad tas lėktuvas sudužo kažkur Indijos vandenyne prieš 17 mėnesių.

„Šiandien, praėjus 515 dienų po lėktuvo dingimo, labai sunkia širdimi turiu pasakyti jums, kad tarptautinė ekspertų komanda galutinai patvirtino, jog orlaivio nuolauža, rasta Reunjono saloje, iš tikrųjų yra iš MH370“, – ketvirtadienį sakė jis.