„Nedvejodamas imsiuosi visų man prieinamų priemonių, kad apsaugočiau dideles prancūzų įmones, – konferencinio pokalbio su žurnalistais metu sakė B. Le Maire'as. – Tai gali būti kapitalo injekcijos ar akcijų paketų įsigijimai. Galime net vartoti nacionalizacijos terminą, jei to reikės.“

B. Le Maire'as antradienį taip pat įspėjo, kad šaliai šiemet gresia recesija ir pristatė 45 mlrd. eurų paramos paketą, skirtą padėti verslo įmonėms ir jų darbuotojams susitvarkyti su koronaviruso krizės padariniais.

B. Le Maire'as pareiškė, kad Vyriausybė prognozuoja, jog 2020 m. Prancūzijos bendrasis vidaus produktas (BVP) susitrauks 1 proc.

Vyriausybė, netrukus pristatydama tolesnes paramos priemones, remsis „-1 proc. augimo prognoze, tai yra neigiamu augimu“, radijui RTL sakė B. Le Maire'as.

Tiesa, prognozė yra preliminari, tvirtino ministras.

B. Le Maire'as kovą su koronaviruso pandemija apibūdino kaip „ekonominį ir finansinį karą“, kuris tęsis tam tikrą laiką.

„Jis bus ilgas, jis bus įnirtingas, šis karas privers mus mobilizuoti visus savo pajėgumus“, – tikino B. Le Maire'as.

Pasak ministro, šiemet Prancūzijos valstybės skola viršys 100 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ribą. Tai yra kur kas didesnė skola nei ES reikalaujamas 60 proc. BVP dydis.