A. de Montchalin situaciją komentavo ketvirtadienį, praėjus dienai po to, kai JK Bendruomenių Rūmai pritarė įstatymų projektams, kurie gali priversti premjerą Borisą Johnsoną atidėti „Brexit“ iki kitų metų sausio ar dar vėliau.

„Vien dėl to, kad problema yra komplikuota, mes negalime jos išskaidyti ir atidėti trims mėnesiams, tuo pačiu nieko nekeisdami. Tai nieko neišspręs“, – Prancūzijos „Radio Classique“ sakė A. de Montchalin.
„Kai išgirstu britus sakant – duokite mums dar tris mėnesius ir mes išspręsime problemą – dabar mes matome, kad šeši mėnesiai problemos neišsprendė, neišspręs ir dar trys. Jie turi sugebėti mums pasakyti, ko jie nori“, – kalbėjo ministrė.

Britų parlamentarai tris kartus atmetė buvusios premjerės Theresos May siūlytą išstojimo susitarimą. Tuo pačiu parlamentarai taip pat aiškiai nubalsavo prieš išstojimą be jokio susitarimo.

„Mes žinome, ko jie nenori, bet mums vis dar sunku suprasti, ko gi jie nori“, – tikino A. de Montchalin, apibūdindama situaciją kaip „kiek įstrigusią“.

Iš pradžių „Brexit“ turėjo įvykti kovo 29 d., tačiau buvo dukart atidėtas, nes JK parlamentas nesugebėjo sutarti dėl to, kaip šalis turėtų pasitraukti iš ES.

B. Johnsonas pažadėjo britus iš Europos Sąjungos išvesti spalio 31 d., su išstojimo sutartimi ar be jos.
Savo ruožtu A. de Montchalin tvirtino, kad Prancūzija ruošiasi galimam „Brexit“ be jokio susitarimo, kurio tikimybė išlieka „labai didelė“.

Antradienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas „Brexit“ be susitarimo vadino „labiausiai tikėtinu scenarijumi“.