Protestuotojai susirinko Čekijos sostinės Vaclovo aikštėje, laikydami plakatus su užrašais „Babišas yra blogas“ ir „Atsistatydink“.

Policijos teigimu, mažiausiai 50 tūkst. žmonių dalyvavo demonstracijoje, o protestų grupė „Milijonas akimirkų demokratijai“ tvirtino, kad proteste dalyvavo tarp 60 ir 80 tūkst. demonstrantų.

Protestus įžiebė žinia, kad prokurorai atnaujina tyrimą dėl galimo A. Babišo sukčiavimo.

Praeitą savaitę Čekijos generalinis prokuroras panaikino sprendimą nutraukti premjero tyrimą dėl galimo sukčiavimo ir netinkamo ES lėšų panaudojimo.

Protestuotojai ragino milijardierių verslininką A. Babišą visiškai atsiskirti nuo verslo interesų arba iki metų pabaigos atsistatydinti.

Demonstrantai taip pat tylos minute pagerbė antradienį per šaudynes Ostravos miesto ligoninėje žuvusius žmones.

Centro dešinės populistinės ANO partijos lyderis A. Babišas yra kaltinamas korupcija ir savo politinių oponentų spaudimu.

Sukčiavimo byloje tiriamo 1,8 mln. eurų ES subsidijos A. Babišo šeimos pramogų parkui, kurias patvirtino pats A. Babišas.

A. Babišas taip pat įsitraukė į kitą bylą dėl galimo interesų konflikto, susijusio su jo buvusia verslo imperija. Pasak žiniasklaidos, Europos Komisija (EK) svarsto atsiimti milijonus eurų subsidijų, kurios buvo suteiktos „Agrofert“ – žemės ūkio, maisto ir chemijos pramonės konglomeratui, kurį A. Babišas valdė prieš žengdamas į politiką.

Pats A. Babišas neigia savo kaltę ir nesiruošia trauktis iš pareigų.

Prahoje planuojama surengti dar vieną protestą gruodžio 17 d.