Šventę, anot BBC, surengė vietos gastronomas. Ondrejus Kobza agentūrai AFP sakė: „Norime švęsti koronaviruso krizės pabaigą sutelkdami žmones ir parodydami, kad šie nebijo“. Vietas į vakarėlį reikėjo užsisakyti iš anksto.

Vis dėlto ne visi buvo sužavėti renginio. Jie kritikavo distancijos nesilaikymą tarp svečių.

Čekijoje, Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, patvirtinta 12 000 koronaviruso infekcijos atvejų, 349 žmonės mirė.

Čekijoje sekmadienį užfiksuotas didžiausias naujų koronaviruso infekcijų paros prieaugis nuo balandžio pradžios – pranešta apie 305 naujus užsikrėtimo atvejus.

Sveikatos ministras Adamas Vojtechas pirmadienį teigė, kad tai dar ne antroji viruso banga, nes atvejų staigiai padaugėjo dėl protrūkio rytiniame Moravijos-Silezijos krašte.

Pasak ministro, ten vykdomas masinis valstybinės anglių kasybos bendrovės OKD darbuotojų testavimas.

Šeštadienį visos šalies mastu buvo užfiksuota 260 naujų užsikrėtimo atvejų. Nors likusioje šalyje karantino apribojimai jau švelninami, rytuose juos imta griežtinti.

Leidžiama rengti tik iki 100 žmonių susibūrimus, o veido kaukių dėvėjimas išliks privalomas net ir po to, kai likusioje šalyje liepos 1 dieną šis reikalavimas bus atšauktas. Sveikatos ministerijos teigimu, daugybės turistų sulaukiančioje sostinėje Prahoje situacija yra stabili.

Čekijoje iki šiol užfiksuotos 349 su COVID-19 susijusios mirtys. Čekija palaipsniui atšaukė daugumą karantino priemonių, įvestų kovo mėnesį siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą. Šalis neseniai vėl atidarė savo sienas, taip pat leido atnaujinti darbą mokykloms, parduotuvėms ir restoranams.