Šalies epidemijos valdymo komisija rekomendavo vyriausybei pripažinti COVID-19 „grėsmę visuomenei keliančia liga“ ir pakartotinai įvesti sveikatos pasą, žurnalistams sakė M. Frederiksen.

„Vyriausybė laikysis šios rekomendacijos“, – pridūrė ji.

M. Frederiksen pripažino, kad sveikatos paso grąžinimas apsunkins nepasiskiepijusių žmonių gyvenimą, tačiau nurodė: „Manau, kad taip ir turėtų būti.“

5,8 mln. gyventojų turinčioje Danijoje visiškai paskiepyta 85,9 proc. vyresnių kaip 12 m. amžiaus žmonių. Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje šalies sveikatos priežiūros tarnybos įspėjo dėl galimo ligoninių perkaitimo, kurį gali lemti COVID-19, gripas ir kitos infekcinės ligos.

Pirmadienį visos šalies mastu jau penktą dieną iš eilės buvo nustatyta daugiau kaip 2 tūkst. naujų infekcijos atvejų. Medicinos personalas reanimacijoje gydo 26 žmones.

Kaip pranešama, sveikatos pasas bus grąžintas į barus, restoranus ir naktinius klubus bei bus privalomas visiems vyresniems kaip 15 m. žmonėms.

Danija pavasarį tapo viena pirmųjų pasaulio šalių, įvedusia atitinkamą priemonę. Tačiau tada infekcijų skaičiai buvo keturis kartus žemesni nei dabar.

COVID-19 aukomis Danijoje iš viso tapo 2 745 žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)