„Draugai! Buvo atidarytas pėsčiųjų tiltas. Vakar ir šiandien juo ėjo tūkstančiai žmonių. Viskas buvo gražu ir puiku. Šiandien po kelių valandų suskilo dvi stiklo plokštės. Turint omenyje jų storumą ir ypatybes, tai negalėjo nutikti be priežasties. Vandalizmo aktas – pagrindinė svarstoma teorija“, – sekmadienį, gegužės26 d. parašė Kijevo meras Vitalijus Klyčko feisbuke.

Meras pridūrė, kad galėjo būti padaryta mechaninio pobūdžio žala stiklinio tilto viduryje.

„Yra teorija, kad kažkas šovė į jį, – rašė Kijevo meras. – Jei sakyčiau, kad esu be galo piktas, tai nieko nereikštų. Žinau, kad yra daug pikta linkinčių žmonių, kurie nusiteikę prieš pozityvias permainas Kijeve. Tačiau šitoks sabotažas yra nusikaltimas. Atsakas bus griežtas! Paprašiau teisėsaugos agentūrų nedelsiant išsiaiškinti priežastis ir pateikti teisinį incidento įvertinimą.“

Kriminalinių naujienų portalas „dtp.kiev.ua“ rašė, kad pėsčiųjų tiltas uždarytas.

Įvykio vietoje dirba Kijevo miesto valstybinės administracijos Gelbėjimo tarnybos darbuotojai, policininkai ir gelbėtojai.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad tiltą apžiūri ir Nacionalinės policijos teismo medicinos ekspertas. Incidentas užregistruotas policijos registracijos sistemoje, po apžiūros bus pateiktas teisinis įvertinimas, informavo policija.

Gegužės 25 d. minint Kijevo miesto jubiliejų, tiltą atidarė miesto meras V. Klyčko su broliu Volodymyru Kličko (abu – garsūs boksininkai).

Tilto statybos truko penkis mėnesius, dirbo apie 1 000 statybininkų ir kt. specialistų. Tilto iš betono ir stiklo ilgis – beveik 212 m.

Mero teigimu, tilto stiklo plokštės kvadratinis metras gali išlaikyti iki 1 150 kg svorį. Tilto statybos kainavo 275 mln. Ukrainos grivinų (9,3 mln. eurų).