Teisingumo ministerija ir policija šį pranešimą komentuoti atsisakė.

Tačiau policija paskelbė pranešimą, kuriame nurodoma, kad „tinkamu laiku“ informuos visuomenę šiuo klausimu, tačiau perspėjama, kad žiniasklaidos pranešimuose esama nepatvirtintos informacijos.

Izraelio žiniasklaida praneša, kad prokuratūros tyrimas yra susijęs su įtarimais korupcija.

Televizija „Channel 10“ informavo, kad generalinis prokuroras Avichai Mandelblitas nurodė policijai atlikti kriminalinį tyrimą.

Ši televizija ir kita šalies žiniasklaida nurodė, kad B. Netanyahu bus apklaustas policijos.

Izraelio ministras pirmininkas neneigia gavęs pinigų iš Prancūzijos magnato Arnaud Mimrano, kuris nubaustas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme už sukčiavimą – prekybą anglies dvideginio emisijos leidimais ir taršos mokesčių rinkimą, kurie jam atnešė 283 mln. eurų.

B. Netanyahu biuras pranešė, kad 2001 metais iš A.Miramo jis gavo 40 tūkst. JAV dolerių, kurie buvo skirti jo visuomeninei veiklai, taip pat Izraelio vardo viešinimui užsienyje.

Tuo metu jis nebuvo vyriausybės vadovas.

Taip pat pradėtas tyrimas dėl B. Netanyahu galimo interesų konflikto, perkant povandeninius laivus iš vienos Vokietijos įmonės.

Žiniasklaida atkreipia dėmesį į galimą interesų konfliktą dėl sandoryje dalyvavusio B. Netanyahu šeimos advokato Davido Shimrono, kuris yra ir povandeninius laivus gaminančios Vokietijos kompanijos „ThyssenKrupp“ tarpininkas Izraelyje.