„Šią savaitę pradėsime platinti programėlę per „Apple App Store“, – sakė „Trump Media & Technology Group“ (TMTG), įmonės, valdančios naująją programėlę „Truth Social“, generalinis direktorius Devinas Nunesas.

Buvęs respublikonų kongresmenas sekmadienį kalbėjo per konservatyvųjį transliuotoją „Fox News“.

„Manau, kad iki kovo pabaigos pradėsime visiškai funkcionuoti – bent jau Jungtinėse Valstijose“, – pridūrė D. Nunesas, atsistatydinęs iš JAV Atstovų Rūmų, kad galėtų vadovauti D. Trumpo grupei.

D. Trumpas apibūdino „Truth Social“ kaip alternatyvą „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“, kurios po buvusio prezidento rėmėjų surengto JAV Kapitolijaus šturmo 2021 metų sausio 6 dieną uždraudė jam naudotis jų platformomis.

Buvęs prezidentas buvo apkaltintas savo rėmėjų kurstymu panaudoti jėgą, siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

Sekmadienį „App Store“ lankytojams leido iš anksto užsisakyti „Truth Social“ nuo pirmadienio, kai JAV pažymima Prezidento dienos šventė.

Vėliau sekmadienį buvo pranešta, kad programėlė pasiekiama kai kuriems iš anksto ją užsisakiusiems asmenims.

„Mane išties labai jaudina, kai matau platformoje žmones, kurių balsas buvo paskelbtas negaliojančiu, – sakė D. Nunesas. – Mes norime, kad (vartotojai) pasakytų mums, ką jie norėtų matyti platformoje, o tai yra priešingybė tam, kad koks nors Silicio slėnio technologijų keistuolis oligarchas aiškintų žmonėms, ką jiems galvoti, ir spręstų, kas gali ar negali būti platformoje“.

Prieš „Twitter“ uždarant D. Trumpo paskyrą, šis ten turėjo apie 89 mln. sekėjų ir nuolat naudojo platformą tiek prezidentiniams pareiškimams, tiek ir varžovams puldinėti. 75 metų D. Trumpas užsiminė, bet niekada aiškiai nepasakė, ar vėl sieks prezidento posto.

Šiuo metu jo atžvilgiu yra atliekama daug tyrimų ir iškelta bylų, be kita ko, susijusių su jo mokesčių deklaracijomis ir pastangomis išlikti valdžioje net ir po pralaimėjimo 2020 metų rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)