Apie savo išgyvenimus ji papasakojo televizijai „Sky News“.

Mergina atskleidė, kad jai labai pasisekė, jog išgyveno šį pasikėsinimą ir norėtų kada nors grįžti gyventi į Rusiją.

„Mums abiems labai pasisekė, kad išgyvenome šį pasikėsinimą nužudyti. Mūsų atsigavimo procesas buvo ilgas ir labai skausmingas“, – sakė J. Skripal.

„Aš bandau susitaikyti su gniuždančiais padariniais tiek fiziškai, tiek emociškai. Viskas vyksta palaipsniui, diena po dienos, aš labai noriu padėti pasirūpinti savo tėčiu, kol jis pilnai atsigaus“, – pasakojo mergina.

„Kalbant apie ilgalaikę perspektyvą, kada nors norėčiau grįžti gyventi į savo šalį“, – sakė J. Skripal.

Vaizdo reportaže ji pasakoja buvusi šokiruota, kad pasikėsinimui pasirinktas būtent toks būdas, naudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą. „Mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis“, – sakė ji.

Ant merginos kaklo buvo akivaizdžiai matyti didelis raudonas randas.

Pasikėsinimas įvyko šių metų kovo 4 dieną Salisburyje. Iš karto po jo buvo pradėta didžiulė policijos operacija miestelyje, siekiant išsiaiškinti, kaip ir kokiu būdu buvo apnuodyti Sergėjus ir Julija Skripaliai.

Šis incidentas sukėlė didžiulį tarptautinį skandalą ir dar labiau atšaldė ir taip priešiškus Jungtinės Karalystės ir Rusijos santykius. Toks veiksmas sulaukė plataus tarptautinės bendruomenės pasmerkimo.

Rusija iki šiol atmeta Vakarų valstybių kaltinimus. Julija Skripal teigia „esanti dėkinga už Rusijos ambasados pasiūlymus, tačiau šiuo metu nenori turėti nieko bendro su šiais pasiūlymais“.

„Aš noriu pakartoti tai, ką sakiau savo ankstesniuose pareiškimuose, kad niekas negali kalbėti už mane ar mano tėvą, tik mes patys“, – sako J. Skripal.

Tai turbūt susiję su informacija, kurią teikė J. Skripal pusbrolis iš karto po incidento. Moteris taip pat pokalbio metu padėkojo medikams ir žmonėms, kurie padėjo Skripaliams incidento metu.