„Dabar, kai žiūriu tą vaizdo įrašą, nesijaučiu stebinti save. Nuoširdžiai gailiuosi, dėl to, ką padariau, ir prisiimu atsakomybę“, – operatorė Petra Laszlo rašo atvirame laiške, kurį savo tinklalapyje paskelbė Vengrijos laikraštis „Magyar Nemzet:.

„Aš supanikavau. Nesu beširdė vaikus spardanti rasistė operatorė“, – pridūrė ji.

Vaizdo įraše, kuris anksčiau šią savaitę žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose, 40-metė P.Laszlo matoma pakišanti koją vyrui, kuris bėgo glėbyje laikydamas mažą vaiką, taip pat spyrė kitam bėgančiam vaikui per incidentą, įvykusį šalia Reskės miestelio netoli sienos su Serbija.

Po to incidento ji buvo atleista iš internetinės televizijos „N1TV“, artimos Vengrijos ultradešiniajai partijai „Jobbik“. Žurnalistei taip pat kaltinama dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Ketvirtadienį ji buvo sulaikyta ir apklausta policijos, bet vėliau paleista.

„Tik šiandien pakankamai atsitokėjau, kad galėčiau rašyti. Esu šoko būklėje dėl to, ką padariau ir dėl to, kaip buvo pasielgta su manimi“, – P.Laszlo rašė laikraščiui.

„Filmavau savo kamera, kai šimtai migrantų prasiveržė per policijos užtvaąa, o vienas iš jų įsirėžė į mane, todėl supanikavau, – aiškino ji. – Išsigandau, kai jie lėkė link manęs, ir man kalvoje kažkas trūko. Rankoje laikiau kamerą ir nemačiau, kas prie manęs bėga, – mano vienintelė mintis buvo, kad mane tuojau užpuls ir kad privalau gintis.“

„Esu motina ir ypač apgailestauju, jog taip atsitiko, kad į mane bėgo vaikas, o aš to nesuvokiau, – pridūrė ji. – Nelengva priimti gerus sprendimus, kai esi apimta panikos.“

Iki penktadienio daugiau negu 35 tūkst. „Facebook“ vartotojų paspaudė mygtuką „Patinka“ paskyroje“, pavadintoje „Wall of Shame“ (Gėdos siena), kur buvo skelbiamos su tuo incidentu susijusios nuotraukos, vaizdo įrašai ir komentarai.

„Esi savo profesijos gėda“, – vienas vartotojas išreiškė daugelio ten pasisakiusių nuomonę.

P.Laszlo teigė „nenusipelniusi politinės raganų medžioklės, kuri buvo prieš mane surengta, šmeižto arba daugybės grasinimų mirtimi“.

„Esu tik moteris – dabar bedarbė mažų vaikų motina, kuri priėmė blogą sprendimą apimta panikos“, – teisinosi ji.