Bent taip atrodė iš šono.

S. Paddockas yra įtariamas ne mažiau kaip 58 žmonių nužudymu ir dar 515 sužalojimu. Tokių aukų pareikalavo Las Vegase jo surengtos šaudynės.

Floridoje, Melburno priemiestyje gyvenantys buvę išpuolio kaltininko kaimynai papasakojo portalui „Daily Mail“, kad juos apklausę FTB ir Floridos teisėsaugos departamento pareigūnai teiravosi, ar kas nors iš aplinkinių yra girdėjęs S. Paddocką kalbant politinėmis ar religinėmis temomis.

Visi „Daily Mail“ kalbinti žmonės tvirtino, kad 64-erių metų S. Paddockas kalbėdavo tik apie kasdienius reikalus, taip pat apie azartinius lošimus.

Jokių politinių klausimų, anot visiškai greta gyvenusios kaimynės Sharon Judy, jis nenagrinėjo.

„Jis nekalbėjo apie religiją“, – sakė Cecelia Franzen, gyvenusi priešais S. Paddocko 250 tūkst. JAV dolerių (maždaug 213 tūkst. eurų) vertės namą.

„Tikrai neteko matyti jo su šautuvu“, – tikina kitoje gatvės pusėje gyvenusi Jules Rothus.

Vyresnių nei 55 metų asmenų bendruomenės „Heritage Isle“ nariai, kuriems teko pažinoti S. Paddocką, tvirtina, kad net didžiausiomis fantazijos pastangomis jiems nebūtų pavykę įsivaizduoti, kad tas garbiuoju miestelėnu ne sykį įvardytas asmuo, galėtų nukreipti šautuvą į minią žmonių ir sukelti didžiausio masto žudynes per visą šių laikų JAV istoriją.

Nuo S. Paddocko paleistų kulkų žuvo net 59 žmonės. 527 buvo sužeisti.

Vietiniuose dokumentuose užfiksuota, kad rudų atspalvių Viduržemio jūros regionui artimo stiliaus vilą S. Paddockas buvo įsigijęs 2013 metų gegužę.

Po poros metų už 235 tūkst. JAV dolerių (maždaug 200 tūkst. eurų) vyras ją pardavė.

„Čia apsigyvenome tuo pačiu metu kaip ir jis, – pasakojo Sh. Judy, ne visu etatu dirbanti draudimo bendrovės darbuotoja. – Namą jis sakė įsigijęs kaip investiciją. Minėjo, kad jam patinka mąstyti apie augančią jo kainą.“

Visi buvę kaimynai prisipažino S. Paddocką matydavę gana retai ir prisiminė, kad jis minėjo turįs šeimą, gyvenančią netoli Orlando.

„Per dvejus metus, t. y. tiek laiko, kiek jam priklausė namas, jis čia lankėsi gal penkis, o gal šešis kartus, – paminėjo Sh. Judy. – Jis sakė, kad yra profesionalus lošėjas ir parodė mobiliajame telefone išsaugotą nuotrauką, kurioje buvo nufotografuotas 20 tūkst. dolerių laimikį atnešęs lošimų automatas.“

S. Paddockas, esą, yra pasakojęs apie keliones. Per tą laiką, kol buvo namo Brevardo apygardoje savininku, S. Paddockas gyrėsi kelionėmis į Filipinus ir Europą.

Sh. Judy, be kita ko, pridūrė, kad kulkų papliūpą iš 32 viešbučio „Mandalay Bay“ aukšto į koncerto žiūrovus paleidęs S. Paddockas jokiomis ekstravagantiškomis savybėmis neišsiskyrė.

„Kai čia atvyko, savaitgaliais paprastai nuomodavosi įprastus vidutinio dydžio automobilius, – pasakojo ji apie aukštą, dažnai geros kokybės drabužiais vilkėjusį vyrą. – Jo name buvo vos vienas kitas baldas.“

J. Rothus prisiminė, kad pirmą kartą su S. Paddocku kalbėjosi 2014 metais, kai jis užsuko pasisveikinti su ja ir jos vyru George‘u.

„Šiek tiek pakalbėjome apie tai, kad esame kaimynai, – sakė ji. – Nė vienas jo kada nors pasakytas žodis nebūtų galėjęs priversti manęs įtarti ką nors panašaus. Tai tiesiog siaubinga.“

Jokių įrašų, įrodančių S. Paddocko įsitraukimą į kokią nors kriminalinę veiką Nevados valstijoje, rasti nepavyko.

Nuo tos vietos, kurioje gyveno, – Meskito miesto – iki Las Vegaso buvo galima nuvykti per 90 minučių.
Remiantis viešaisiais dokumentais, Meskito mieste 2015 metais jam pavyko įsigyti namą vos už 369 tūkst. JAV dolerių (314 tūkst. eurų).

Kartu su juo gyveno ir 62 metų bičiulė Marilou Danley. Šią moterį policija pranešė apklaususi pačioje baisaus nusikaltimo tyrimo pradžioje.

S. Paddockui buvo išduotos ir medžiotojo, ir žvejo licencijos, be to, jis turėjo ir piloto teises, o Nevadoje nėra siejamas su jokia nusikalstama veika.

Devintojo praeito amžiaus dešimtmečio pabaigoje S. Paddockas trejetą metų darbavosi kaip vidaus auditorius bendrovėje „Lockheed Martin“, o dar anksčiau užsiiminėjo daugiabučių pastatų kompleksų Meskite, Teksase ir Kalifornijoje tvarkymo reikalais.

Las Vegaso šaulio partnerė – „australė močiutė“

Las Vegaso šaulio S. Paddocko „nuolatinė kompanionė“ buvo australė, prieš 20 metų atvykusi į Jungtines Valstijas dirbti kazino rajone, antradienį patvirtino vyriausybė.

62 metų Marilou Danley iš pradžių buvo vadinama policiją „dominančiu“ asmeniu, bet šiuo metu nemanoma, kad ji būtų kaip nors susijusi su šokiruojamomis šaudynėmis, per kurias žuvo 59 ir buvo sužeista daugiau kaip 500 žmonių.

Amerikiečių pareigūnai sakė, kad jos nebuvo šalyje, kai 64 metų S.Paddockas, į pensiją išėjęs buhalteris, pro viešbučio langą ėmė šaudyti į koncerto po atviru dangumi žiūrovus.

Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Kaip suprantu, JAV pareigūnai nebelaiko australės Marilou Danley dominančiu asmeniu.“

Marilou Danley

Ministrė reporteriams pridūrė, kad JAV pareigūnai palaikė kontaktus su australais dėl M.Danley.

„Yra pranešimų, kad jos asmens dokumentas buvo panaudotas užsisakant viešbučio numerį, ar panašių detalių. Australija kaip galėdama rems tyrimą atliekančius JAV pareigūnus, bet kontaktų tiesiogiai su Marilou Danley mes neturėjome“, – sakė J.Bishop.

JAV žiniasklaida ir pareigūnai pranešė, kad ji yra arba Filipinuose, arba Japonijoje, bet nė viena šių valstybių negalėjo patvirtinti jos buvimo vietos.

Australijos žiniasklaida pranešė, kad ji su trimis draugėmis atostogavo Filipinuose.

Žiniasklaidos kompanijos „News Corp Australia“ laikraščiai rašė, kad ši filipiniečių kilmės australė yra gyvenusi turistų pamėgtame Gold Kouste ir kad ten tebegyvena jos sesuo.

„Šiuo metu negaliu komentuoti, nieko negaliu pasakyti“, – Sidnėjaus laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė jos sesuo Liza Werner, kuri nurodė esanti senelė.

Laikraštis citavo draugus, sakiusius, kad ji daugiau kaip dešimtmetį gyveno Gold Kouste ir buvo ištekėjusi už australo, dabar jau mirusio.

Į JAV ji atvyko maždaug prieš 20 metų ir, kaip pranešama, gyveno vienuose namuose su S.Paddocku, naujame golfo laukų komplekse dykumoje šalia Meskito (Nevada), 130 km į šiaurės rytus nuo Las Vegaso.

Neaišku, ar jie buvo pora, ar tiesiog draugai. Kai kuriuose pranešimuose ji vadinama jo „nuolatine kompanione“.

Iš didelių sumų lošdavęs S.Paddockas, kuris konfliktų su teisėsauga nėra turėjęs, iš vieno Las Vegaso viešbučio 32 aukšto automato šūviais guldė kantri muzikos koncerto klausytojus, o paskui nusižudė.

Jo išpuolio motyvai vis dar neaiškūs.