A. Gali JAE dirbo amerikiečių bendrovei „Starwood Hotels“ prabangiame „Medirien Al Aqah Beach Resort“ kurorte. Vieną dieną moters kambarį dėl kanalizacijos gedimo apsėmė vanduo (moteris gyveno tame pačiame viešbutyje, kuriame dirbo).

Moteris nuėjo į viešbučio barą, nes norėjo pasinaudoti nešiojamuoju kompiuteriu. Kur eiti, A. Gali neturėjo, tad bare išgėrė vieną gėrimą. Ji prisimena, kaip bendradarbis į jos taurę žnyplėmis iš ledukų kibirėlio įdėjo ledo. Kas buvo toliau, ji nežino – tarsi sąmonė būtų aptemusi. Kitas dalykas, ką moteris prisimena –pabudimas kitos dienos pusę penkių ryto. A. Gali buvo sulaužyti keturi šonkauliai, kūnas nusėtas mėlynėmis ir nubrozdinimais.

Vėliau tvarkyti kanalizacijos atėję darbininkai jos kambaryje rado vyriškus marškinius ir plastikinį maišą (šiais daiktais ir buvo užkimšta kanalizacija) – spėjama, jog vandens nuotėkis buvo gudriai suregztas planas, kaip išvilioti moterį iš savo kambario į viešbučio barą.

Apie išžaginimą A. Gali pranešė policijai. Jos buvo paprašyta pasirašyti po arabų kalba paruošto pareiškimo. Moteris tik vėliau sužinojo, jog tai buvo prisipažinimas, kuriame ji patvirtino vartojusi alkoholį ir turėjusi nesantuokinių lytinių santykių. A. Gali buvo nuteista metams kalėjimo, tačiau 2009 metais, po už grotų praleistų aštuonių mėnesių, jai buvo suteikta malonė, skelbia „The Australian“.

Praėjus keleriems metais, 2008 metų įvykiai ir toliau gadina jaunos moters gyvenimą. Australei buvo diagnozuotas sunkus potrauminio streso sindromas, ji negali dirbti, už gydymą ir konsultacijos moka iš šeimos narių ir draugų pasiskolintais pinigais.

A. Gali atvejis jau ne pirmas toks, kai žaginimo aukai JAE pateikiami kaltinimai. Šalis liūdnai pagarsėjusi griežtais įstatymais, numatančiais laisvės atėmimo bausmę už alkoholio vartojimą, homoseksualius santykius bei nesantuokinį seksą.

„Starwood Hotels“ pareiškime teigiama, jog viešbutis „gynė A. Gali interesus“ ir vyrai, įvykdę nusikaltimą, buvo nuteisti ir įkalinti.