Spalio 25 d. nukentėjusios D. Berčenko sužadėtinis Jurijus Fomenka sakė, kad sužadėtinės sesuo Oksana atjungta nuo visų prietaisų. Jo teigimu, abiem moterims leista papildomai maitintis, gerti kompotus, sultinius, daržovių sriubas.

Dar J. Fomenka pasakojo, kad spalio 23 d. D. Berčenko atjungta nuo dirbtinio plaučių ventiliavimo aparato.

„Kitaip tariant, širdis, plaučiai jau dirba. Nervų sistema lyg pradėjo reaguoti, atsirado šiokia tokia reakcija į išorinius dirgiklius, šiek tiek juda rankos ir kojos, akių vokai tirta.“ – naujienomis dalinosi jis.

„Oksana tik dabar atsigavo, o Dianočka sunkios būklės ir prognozių niekas nepateikia. Mūsų šeimai paprasti žmonės padeda.“ – spalio 25 d. sakė seserų tėvas Igoris Berčenka. Tačiau, deja, D. Barčenkai nepavyko išgyventi.

DELFI primena, kad per A. Zaicevos sukeltą avariją žuvo šeši žmonės, o dar penki patyrė traumų. E. Zaicevai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 286 straipsnio 3 dalį (Kelių eismo saugumo taisyklių arba transporto priemones vairuojančių asmenų transporto ekploatacijos pažeidimai).

Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma iki 10 metų nelaisvės. Spalio 20 dieną teismas leido automobilį „Lexus“ vairavusią 20 metų A. Zaicevą suimti dviem mėnesiams.

Aliona Zaiceva

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, jiems pakanka įrodymų, kad tragiška avarija įvyko būtent dėl merginos veiksmų. Pasirodė spėjimų, kad mergina galėjo dalyvauti lenktynėse. Charkovo srities prokuratūros spaudos tarnyba skelbia, kad avarijos metu A. Zaiceva buvo apsvaigusi nuo opiatų. Aiškinamasi, ar mergina nesėdo už vairo girta, mat prieš pat avariją vakarieniavo elitiniame restorane.

Tikėjosi, kad „spės prasmukti“

Kaip teigė pirmosiomis minutėmis po įvykio su 20-mete kalbėjęs policijos pareigūnas, žmonių gyvybių pareikalavusią avariją Ukrainos Charkovo mieste sukėlusi Aliona Zaiceva manė, kad spės prasmukti degant raudonam šviesoforo signalui.

„Mes budėjome, kai buvo pranešta visiems ekipažams lėkti į Sumskaja gatvę. Atvažiavome vieni pirmųjų, kartu su greitosios pagalbos ekipažu. Prie manęs pribėgo A. Zaiceva, bet tada dar nesupratau, kad ji yra vairuotoja, todėl paprašiau jos pasitraukti ir ėmiau avarijos vietą žymėti specialia juosta. Tada grįžau prie Alionos, o ji papasakojo sėdėjusi prie „Lexus“ vairo. Mergina atidavė vairuotojo pažymėjimą ir automobilio dokumentus, kuriuos perdaviau tyrėjui“, – pasakojo tą dieną patruliavęs pareigūnas, rašo podrobnosti.ua.

Jo teigimu, A. Zaiceva automobiliu važiavo kartu su drauge. Abi jaunos moterys jokių fizinių sužeidimų nepatyrė.

„Kai tik prie jos priėjau, ji man pasakė mačiusi situaciją ir maniusi, kad spės peršokti sankryžą, šoniniu matymu matė „Volkswagen“. Jau vėliau jos advokatai jai uždraudė bendrauti su visais“, – sakė policijos pareigūnas.