Pasak prezidento Yoon Suk-yeolo, kuris atsiprašė už „nepatogumus“, pirmadienį prasidėjusios liūtys yra smarkiausios nuo tada, kai Pietų Korėjoje prieš 115 metų buvo pradėti orų stebėjimai.

Anksčiau šią savaitę socialinėje žiniasklaidoje buvo dalijamasi vaizdais, kuriuose užfiksuota, kaip žmonės brenda per juosmenį siekiantį vandenį, taip pat užlietos metro stotys.

Ypač smarkiai nukentėjo prabangus Seulo Gangnamo rajonas, kuriame automobiliai liko apsemti potvynio vandens.

„Iš viso yra 16 aukų, iš jų devyni žmonės žuvo ir septyni dingo be žinios“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Jo teigimu, iš viso nukentėjo apie 600 žmonių, daugelis buvo priversti palikti savo namus.

Pasak ministerijos, trys žmonės žuvo įstrigę užtvindytame bute pusrūsyje. Vietos žiniasklaidos žiniomis, gyvybių neteko paauglė, jos motina ir teta.

Dar vienas žmogus žuvo šalindamas ant šaligatvio nuvirtusį medį. Manoma, kad tą žmogų nutrenkė elektra.

Taip pat pranešama, kad vienas asmuo žuvo nuošliaužai užgriuvus jo namus kalnuotoje Gangvono provincijoje.

Prezidentas Yoon Suk-yeolas, kuris antradienį apsilankė minėtame pusrūsyje įkurtame bute, kur žuvo trys žmonės, pripažino, kad Pietų Korėjos gyventojai „patyrė daug žalos“.

Atskirame vyriausybės posėdyje jis nurodė pareigūnams skirti ypatingą dėmesį pažeidžiamiausiems asmenims.

„Tie, kurie susiduria su finansiniais ar fiziniais sunkumais, yra labiau pažeidžiami stichinių nelaimių“, – sakė prezidentas.

Naujausia „Gallup Korea“ apklausa rodo, kad nuo gegužės, kai Yoon Suk-yeolas pradėjo eiti pareigas, jo populiarumo reitingas smuko iki 24 procentų. Prezidentas kritikuojamas už tai, kad prasidėjus liūčiai neatvyko į vyriausybės ekstremalių situacijų valdymo centrą.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad jis neatvyko dėl potvynio aplink jo namus, tačiau jo kanceliarija tai paneigė, pareiškusi, kad prezidentas nusprendė likti namuose, nes jo komanda jau buvo sukoordinavusi atsaką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją