Labiausiai nukentėjusiame Rumunijos pietų regione, Ardžeše, dviem metrais pakilęs potvynio srautas nusinešė 72-ejų metų vyriškį, sakė vietinės valdžios atstovai.

Bulgarijoje policija rado 39-erių vyriškio kūną centriniame Gabrovo rajone po potvynio pirmadienį Vranilovtskio kaime; o antradienį pranešta apie 60-metės moters žūtį.

Rumunijos vidaus reikalų ministras Gabrielis Oprea sakė, kad staigūs potvyniai kilo 12 rajonų, išgelbėta daugiau kaip 400 žmonių. Gelbėjimo darbams sutelkta daugiau kaip du tūkstančiai policininkų ir ugniagesių. Apgadinta apie 1100 namų ir keli tiltai.

Antradienį netoli Vaidėenio kaimo iš krantų išsiveržusi Lunkaveco upė apgriovė kelis namus, stovėjusius netoli upės vagos, sakė ten apsilankęs naujienų agentūros AFP fotografas.

Trys šimtai iš Novačio miesto buvusių evakuotų žmonių trečiadienį grįžę namo pamatė savo kiemus vis dar vandens apsemtus.

Pasak Rumunijos vandens ūkio tarnybos, Olteco ir Olaneščio upėse vanduo „pasiekė istoriškai aukštą lygį, koks būna kartą per šimtą ar du šimtus metų“.

Potvynio zoną aplankęs Rumunijos ministras pirmininkas Victoras Ponta (Viktoras Ponta) pažadėjo, kad vyriausybė skubiai skirs lėšų damboms atkurti ir turto nuostoliams padengti.

Bulgarijos aplinkos ministerija perspėjo, kad ketvirtadienį laukiama dar lietaus šalies šiaurėje ir sostinėje Sofijoje.