Apie valstybės vadovui diagnozuotą koronavirusinę infekciją pranešta likus vos dviem savaitėms iki prezidento rinkimų, kuriuose M. Rebelo de Sousai prognozuojama pergalė.

72 metų prezidentas serga besimptome COVID-19 forma. Jis izoliuojasi prezidento rūmuose Lisabonoje, nurodė M. Rebelo de Sousos biuras.

Praėjusį trečiadienį prezidentas kelias valandas praleido „administracinėje izoliacijoje“, kai vienam iš jo aplinkos žmonių buvo nustatyta COVID-19.

Tąsyk M. Rebelo de Sousai atlikto koronaviruso testo rezultatai buvo neigiami. Prezidentas nesikarantinavo, nes jo kontaktas su užsikrėtusiu asmeniu buvo laikomas „mažos rizikos“.

Portugalijoje artimiausiomis dienomis gali būti įvestas naujas karantinas. Pirmadienį pranešta, kad per parą šalyje nuo koronavirusinės infekcijos mirė 122 žmonės – daugiausiai nuo pandemijos pradžios, o ligoninėse gydoma beveik 4 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Ministras pirmininkas Antonio Costa sakė, kad socialistų vyriausybė rengiasi trečiadienį paskelbti apie suvaržymus, panašius į tuos, kurie buvo įvesti per pirmąjį karantiną pernai kovą.

Sekmadienį oficialiai prasidėjusi sausio 24 dieną vyksiančių prezidento rinkimų kampanija apribota iki minimumo ir bus sustabdyta, kai bus įvestas naujas karantinas.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad konservatorius M. Rebelo de Sousa turėtų būti perrinktas naujai kadencijai jau pirmajame rinkimų ture.

Valdantieji socialistai oficialiai neremia nė vieno kandidato.