„Šiuo lemiamu momentu negalime prarasti budrumo“, – žurnalistams sakė jis.

Kovo 19 d. įvesta nepaprastoji padėtis galioja iki balandžio 19 d., ji bus oficialiai pratęsta kitos savaitės pabaigoje, teigė prezidentas.

Tuo tarpu premjeras Antonio Costa televizijai TVI tikino, kad karantino priemonių atšaukimas dabar „nusiųstų šaliai klaidingą žinią“.

Portugalijos vyriausybė taip pat sugriežtino apribojimus Velykų savaitgalį, kai dauguma žmonių keliauja pas gimines ir artimuosius.

Iki pirmadienio bus uždaryti visi šalies oro uostai, o gyventojams bus leidžiama išvažiuoti iš miestų tik darbo reikalais.

Portugalijoje koronavirusu užsikrėtusiųjų žmonių skaičius siekia 15 472, o mirčių nuo COVID-19 – 435.

Kovo viduryje Portugalijoje buvo užregistruota tik 300 užsikrėtimo atvejų ir 0 mirčių. Tuo metu šalis uždarė mokyklas ir sienas su Ispanija, kuri yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių pasaulyje.

Ketvirtadienį A. Costa pareiškė, kad mokyklos Portugalijoje bus uždarytos iki mokslo metų pabaigos, tačiau baigiamieji egzaminai vis tiek vyks.

Tuo tarpu medikai sutinka, kad Portugalija turi išlikti budri.

„Gali susidaryti įspūdis, kad situacija stabilizavosi ir karantino priemonės gali būti sušvelnintos, tačiau to negalima leisti“, – sakė Lisabonos Santa Marijos ligoninė.