10 mln. gyventojų turinčioje šalyje apribojimai buvo įvesti kovo 19-ąją, tačiau jie nėra tokie griežti kaip kaimyninėje Ispanijoje, kur koronavirusas pareikalavo per 9 tūkst. gyvybių.

Lisabona nurodė žmonėms likti namie, nebent jie turėtų vykti į darbą, norėtų pasportuoti netoli namų, nueiti į parduotuvę, padėti artimiesiems arba pavedžioti šunį.

Šalyje buvo uždarytos visos nebūtinų prekių parduotuvės ir restoranai, o maisto prekių parduotuvės ir vaistinės toliau dirba.

Ministras pirmininkas Antonio Costa (Antoniju Košta) paskelbė apie sprendimą pratęsti nepaprastąją padėtį; ją pratęsti leidžiama dekretais dviejų savaičių laikotarpiams. Ketvirtadienį parlamentas turėtų patvirtinti šią iniciatyvą.

A. Costa gyrė savo tautiečių „pavyzdingą“ atsaką į krizę. Jo teigimu, „šios pastangos... turi rezultatų“.

Iš viso policija sustabdė 84 žmones, kurie iš namų išėjo be pateisinamos priežasties, o 1 600 įstaigų buvo uždarytos, nes nesugebėjo užtikrinti naujų klientų saugumo taisyklių.

Oro linijos „TAP Air Portugal“ atšaukė visus skrydžius bent iki gegužės 4 dienos, išskyrus reisus į Azorų salas ir Madeirą, ir paskelbė, kad 90 proc. iš 11 000 jų darbuotojų dirbs ne visą darbo dieną pagal valstybės pagalbos schemą.