„Siekiant visiško aiškumo ir pasitikėjimo, neatmetu galimybės, kad tyrimas paprašys papildomos ekspertizės, įskaitant iš tarptautinių organizacijų“, – sakė P. Porošenka per bendrą spaudos konferenciją su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Ukrainos prezidentas sakė, kad nesikiš į tyrimą, o valstybė užtikrins atvirą ir objektyvų tyrimą.

Ukrainos policija šią savaitę nesėkmingai bandė suimti M. Saakašvilį, kai teisėsauga jam pateikė kaltinimus gavus neteisėtą finansavimą iš buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus aplinkos.

„Jei ką nors finansuoja šalis agresorė, jos specialiosios tarnybos ar jos oligarchai, turėdami tikslą sutrikdyti socialinę ramybę ir valstybės stabilumą, tai užtraukia baudžiamąją atsakomybę“, – Vilniuje sakė P. Porošenka.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė M. Saakašvilio istoriją komentuoti atsisakė, sakydama, kad tai yra Ukrainos vidaus reikalas.

P. Porošenka 2015 metais paskyrė M. Saakašvilį Odesos gubernatoriumi, bet vėliau tarp jų kilo konflitkas, ir P. Porošenka atėmė iš M. Saakašvilio Ukrainos pilietybę. M. Saakašvilis rugsėjį su būriu rėmėjų grįžo į Ukrainą, nors Ukrainos pasieniečiai bandė tam užkirsti kelią.

M. Saakašvilis save pristato kaip ryžtingą kovotoją su korupcija ir pateiktus kaltinimus vadina P. Porošenkos provokacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)