Ketvirtadienio vakarą dvi bombos viena po kitos sprogo prabangiame pietiniame kurorte Hua Hine. Per šį incidentą žuvo viena moteris, o dar per 20 žmonių buvo sužeisti.

Penktadienio rytą detonavo kitos dvi bombos, nusinešusios dar vieno žmogaus gyvybę.

Vienas žmogus žuvo dviem sprogimams penktadienį driokstelėjus populiariame Puketo kurorte. Dar dvi bombos, susprogdintos pietinėse Trango ir Surat Tanio provincijose, užmušė vieną žmogų.

Premjeras Prayutas Chan-O-Cha paragino žmones išlikti ramius ir sakė nežinantis, kas atsakingas už šias atakas.

„Šiomis bombomis siekiama sukurti chaosą ir sumaištį, – žurnalistams sakė chuntos vadovas. – Neturėtume kelti žmonėms didesnės panikos.“

„Kodėl sprogdinamos bombos, kai mūsų šalis juda į stabilumą, geresnę ekonomiką ir turizmą, – ir kas tai padarė? Turite tai dėl manęs išsiaiškinti“, – pridūrė jis.

Skelbiama, kad tarp sužeistųjų yra ir užsienio turistų.

Policija: Sprogdinimai Tailande – „vietinės diversijos“, nesusijusios su terorizmu

Tailando policija penktadienį pareiškė, kad virtinė sprogdinimų, supurčiusių populiarius pietinius šalies kurortus ir nusinešusi keturias žmonių gyvybes yra vietos veikėjų diversijos, o ne „teroristinio“ pobūdžio išpuoliai.

„Tai nėra teroristinė ataka. Tai tėra vietos diversijos ribotose teritorijose ir provincijose“, – Bankoke sakė žurnalistams nacionalinės policijos atstovo pavaduotojas Piyapanas Pingmuangas.

Per pastarąją parą mažiausiai 11 bombų, įskaitant dvigubus sprogdinimus, smogė penkiose provincijose. Per šiuos išpuolius žuvo keturi žmonės, o dar kelios dešimtys buvo sužeisti, įskaitant kelis užsieniečius.

„Vis dar neaišku, kuri grupuotė atsakinga už šiuos sprogdinimus“, – sakė atstovas.

Tačiau jis atmetė prielaidą, kad šias atakas surengė musulmonų sukilėliai, veikiantys Tailando pietiniame regione.