Tikimasi, kad Kinšasos tarptautiniame oro uoste 86 metų Pranciškų pasveikins tūkstančiai žmonių. Tai pirmas nuo 1985 m. kartas, kai popiežius lankosi KDR – itin skurdžioje šalyje, turinčioje beveik 100 mln. gyventojų, 40 proc. jų yra katalikai. Nepaisant didžiulių mineralinių išteklių, maždaug du trečdaliai KDR gyventojų turi išgyventi mažiau nei už 2,15 JAV dolerio per dieną.

Šešių dienų kelionė į KDR ir Pietų Sudaną iš pradžių buvo planuota 2022 m. liepą, bet buvo atidėta dėl pontifiko kelio skausmų, pastaraisiais mėnesiais privertusių Pranciškų naudotis invalido vežimėliu.

Pranešta, kad susirūpinimas dėl saugumo taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Vatikanas atsisakė pradinio plano aplankyti Gomą Kongo Demokratinės Respublikos rytuose, kur veikia dešimtys ginkluotų grupuočių.

Penktadienį Pranciškus keliaus į Pietų Sudano sostinę Džubą. Pietų Sudanas yra viena skurdžiausių pasaulio valstybių, krizių purtomas nuo 2011 m., kai tapo nepriklausomas. Žiaurus pilietinis karas truko penkerius metus, konfliktas tarp etninių grupių tęsiasi, per jį žūva daugybė civilių.

Džuboje prie popiežiaus prisijungs Kenterberio arkivyskupas Rowanas Williamsas ir Škotijos bažnyčios vadovas. Popiežius sakė, kad visi kartu jie „prašys Dievo ir žmonių nutraukti karo veiksmus ir susitaikyti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją