Argentinoje gimęs pontifikas užlipo ant pakylos dalyvaujant penkiems kaliniams iš koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio smarkiai nuniokoto Italijos šiaurinio Paduvos miesto ir penkiems Vatikano gydytojams bei slaugytojoms.

Jų dalyvavimu buvo pagerbtos koronaviruso protrūkio, kaip rodo oficialūs duomenys, Italijoje pareikalavusio beveik 19 tūkst. gyvybių, aukos. Pagal aukų skaičių Italija yra labiausiai nuo šios ligos nukentėjusi valstybė.

Nuo 1964 metų įspūdingos Kryžiaus kelio procesijos kasmet būdavo rengiamos įspūdingame Romos Koliziejuje; jose paprastai dalyvaudavo tūkstančiai tikinčiųjų, dvasininkų ir vienuolių.

Tačiau Vatikane ir Italijoje šiuo metu dėl koronaviruso epidemijos įvestas karantinas, tad 83 metų pontifikas savo žinią 1,3 mlrd. pasaulio katalikų siunčia per tiesioginę interneto transliacijas.

Anksčiau Pranciškus sakė, kad medikai ir kunigai, kurie mirė užsikrėtę virusu, rūpindamiesi šią ligą susigriebusiais pacientais, „atidavė savo gyvybes iš meilės, tarsi kariai fronte“.

Manoma, kad Italijoje užsikrėtę naujuoju virusu mirė dešimtys dvasininkų ir mažiausiai 100 gydytojų.