Pranciškus su Liono arkivyskupu susitiko pirmą kartą nuo praėjusio mėnesio, kai kunigas sužinojo, kad balandį jam teks stoti prieš teismą dėl tėvo Bernard'o Preynat berniukų skautų lytinio išnaudojimo laikotarpiu nuo 1986 iki 1991 metų.

Praėjusiais metais prokurorai nusprendė, kad Ph. Barbarinas nebus teisiamas šioje byloje, tačiau kai kurios B. Preynat aukos tiesiogiai iškėlė ieškinį jam ir dar šešiems asmenims. Praėjusį mėnesį teisėjas nusprendė tęsti teisminį procesą.

66 metų Ph. Barbarinui gresia įkalinimo bausmė, jeigu teismas pripažins, kad jis nesiėmė tinkamų veiksmų, kai viena iš B. Preynat aukų pranešė apie šį kunigą Bažnyčiai 2014 metais ir iš karto nepareikalavo jo nušalinimo.

Tačiau Ph. Barbarinas – vienas iškiliausių Prancūzijos Katalikų Bažnyčios atstovų – paliko kunigą tarnauti dar keliems mėnesiams.

Kardinolas neigia bandęs dangstyti B. Preynat ir sako nežinojęs kaip elgtis su kaltinimais, kurie susiję su daugiau nei dviejų dešimtmečių senumo įvykiais.

Iš pradžių sakęs, kad pirmą kartą apie kaltinimus kunigui išgirdęs 2014 metais, 2016-aisiais jis pripažino, kad apie juos žinojo beveik dešimtmetį.

Ši byla labai pakenkė Prancūzijos Katalikų Bažnyčios įvaizdžiui.

Nors Pranciškus ragina atsistatydinti kunigus pedofilus dangsčiusius jų bažnytinius vadovus, tačiau palaiko Ph.Barbariną, kuris, anot pontifiko, ėmėsi visų būtinų priemonių B.Preynat atveju.

Ph. Barbarinas į Vatikaną atvyko su dar 75-iais Liono vyskupijos kunigais.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)