Šiuo jo vizitu siekiama įtvirtinti taikos procesą, kad pagaliau baigtųsi ilgiausiai Lotynų Amerikoje besitęsiantis ginkluotas konfliktas.

Pontifikas taip pat lankysis Kartachenoje, buvusiame pagrindiniame vergų mainų mieste, kur pagerbs vergų šventojo, XVI amžiaus jėzuitų kunigo šv. Petro Klavero atminimą.

Vatikanas penktadienį paskelbė rugsėjo 6–11 dienomis įvyksiančios Pranciškaus kelionės į Kolumbiją detales. Tai bus jau penktasis jo vizitas į Lotynų Ameriką. Pastarąjį kartą būsimasis popiežius – tuomet dar jėzuitų dvasininkas Jorge Bergoglio – Kolumbijoje lankėsi 1986 metais, kai pontifikas buvo Jonas Paulius II.

Vienas svarbiausių Pranciškaus vizito renginių bus mišios Bogotos Simono Bolivaro parke, į kurias turėtų susirinkti apie milijoną tikinčiųjų. Vėliau popiežius vadovaus visuotinei maldai už tautos susitaikymą Viljavisensijaus mieste – Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) bastione.

Anksčiau šią savaitę FARC nariai pradėjo paskutinį asmeninių ginklų atidavimo etapą, kad būtų pasirašytas istorinis taikos susitarimas. Jis buvo iš naujo sudarytas pernai, kai pirmąją jo versiją referendume atmetė Kolumbijos gyventojai.

Pranciškus žadėjo atvykti į Kolumbiją tik tada, kai bus pasirašytas taikos susitarimas. Jis suteikė svarų postūmį šios šalies derybininkams, kai 2015-aisiais lankėsi Kuboje. Tąkart pontifikas sakė, kad jie neturi teisės apleisti pastangų pasiekti taiką.

Be pagrindinių jo kelionės tikslų melstis už taiką ir susitaikymą, Pranciškus veikiausiai savo laiką Kolumbijoje išnaudos ir kalbėdamas apie kitus jam svarbius dalykus. Pareigūnų manymu, jis gali parengti pranešimų apie narkotikų platinimą bei klestinčią prekybą Kolumbijos kokainu. Taip pat numatoma, kad popiežius aptars Amazonės drėgnųjų atogrąžų miškų, apimančių dalį Kolumbijos teritorijos, ir skurdo bei socialinės nelygybės problemas.