Sekminių proga išplatintame vaizdo įraše ispaniškai kalbėjęs pontifikas pažymėjo, jog egzistuoja pareiga kurti naują realybę, ypač skurdžiausiems.

„Kai atsigausime po šios pandemijos, nebegalėsime ir toliau daryti to, ką ir kaip darėme. Ne, viskas bus kitaip, – sakė popiežius. – Po didžiųjų išbandymų, taip pat ir po šios pandemijos, žmonija tampa geresnė arba blogesnė. Nelieki toks pat. Todėl jūsų klausiu: kokie norite po jos būti. Geresni ar blogesni.“

Popiežiaus vadovavo pamaldoms Vatikano soduose už visus, kurie nukentėjo nuo pandemijos, visame pasaulyje nusinešusios beveik 37 tūkst. gyvybių ir nuniokojusios pasaulio ekonomiką.

Sekmadienį pontifikas taip pat kreipsis į tikinčiuosius per savo langą, atsiveriantį į Šv. Petro aikštę. Tai bus pirmasis jo kreipimasis nuo kovo mėnesio, nes mieste-valstybėje dar labiau švelninamas dėl koronaviruso įvestas karantinas.

Kelias pastarąsias savaites popiežiaus tradicinė malda pasauliui „Viešpaties angelas“ kiekvieną savaitgalį buvo tiesiogiai transliuojama internetu iš Apaštalų rūmų.

Žmonės privalo atverti savo protus ir širdis, kad išmoktų pagrindinę šios krizės pamoką, šeštadienį pareiškė Pranciškus.

„Mes esame viena žmonija, – sakė jis. – Mes tai žinome, mes tai žinojome, bet ši pandemija, kurią išgyvename, privertė mus tai patirti gerokai dramatiškesniu būdu. Visos kančios bus perniek, jeigu kartu nesukursime teisingesnės, lygesnės ir krikščioniškesnės visuomenės, ne tik žodžiais, bet iš tiesų.“