"Šiuo metu per daug skandalų ir neteisingumo, per daug korupcijos ir godumo, per daug klaidų ir melo, per daug smurto, kuris veda į kančias ir mirtį", - pontifikas sakė Benino prezidentūroje.

"Šie negalavimai neabejotinai veikia jūsų žemyną, tačiau taip pat ir visą pasaulį. Kiekviena tauta trokšta suprasti politinius ir ekonominius pasirinkimus, kurie priimami jos vardu. Jos suvokia manipuliavimą, o kai kada jų kerštas būna smurtinis", - pabrėžė Katalikų Bažnyčios vadovas.

Vėliau sakydamas kalbą politikams, dvasininkams ir diplomatams, Benediktas XVI sakė: "Iš šios vietos kreipiuosi į visus politikos ir ekonomikos lyderius Afrikos šalyse ir visame pasaulyje. Neatimkite iš savo žmonių vilties! Neatkirskite jų nuo ateities, žalodami jų dabartį!"

Šventasis Tėvas užsiminė apie pastaruosius sukilimus arabų pasaulyje, taip pat kalbėjo apie naujausios Afrikos šalies - Pietų Sudano - nepriklausomybę.

"Pastaraisiais mėnesiais daug žmonių reiškė laisvės troškimą, būtinybę užsitikrinti materialinį saugumą ir norą gyventi santarvėje pagal savo įvairią etninę kilmę ir religijas, - pabrėžė pontifikas. - Iš tiesų, jūsų žemyne gimė nauja valstybė. Daug konfliktų kilo dėl žmogaus aklumo, jo valdžios troškimo ir politinių bei ekonominių interesų, kurie pamina žmonių orumą ir prigimtį. Žmogiškos būtybės siekia laisvės."