„Brangūs sekėjai, suprantu, kad dabar jūsų yra per 10 milijonų“, – parašė popiežius savo devyniose paskyrose įvairiomis kalbomis, tarp jų – lotynų, lenkų ir arabų.

„Dėkoju jums iš visos širdies ir prašau toliau melstis už mane“, – pridūrė pontifikas.

Pirmasis per 1 300 metų ne iš Europos kilęs popiežius po savo išrinkimo kovo mėnesį patrigubino paskyros @pontifex sekėjų skaičių, nurodo Vatikanas, kuris paskelbė, kad Pranciškaus sekėjų skaičius pasiekė 10 mln., vertinant bendrai paskyras visomis kalbomis.

Šiuo atžvilgiu pontifikas yra populiaresnis už JAV dienraštį „The New York Times“ ir tik nedaug atsilieka nuo reperio Kanye Westo.

Tačiau jis dar turi gerokai pasistengti, kad prisivytų tris populiariausias „Twitter“ asmenybes: popmuzikos žvaigždes Justiną Bieberį, Katy Perry ir Lady Gagą, iš kurių kiekvienas turi per 40 mln. sekėjų.

Vatikanas jau seniai yra suinteresuotas naudotis naujausiomis technologijomis, palaikant ryšį su 1,2 mlrd. pasaulio katalikų ir skleidžiant tikėjimą. Radijo išradėjas Guglielmo Marconi Vatikano radiją įkūrė 1931 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)