Popiežius ruošiasi trečiadienio visuotinei audiencijai – pirmajai nuo didelio masto pandemijos smūgio Italijai.

„Kartoju savo raginimą nurašyti labiausiai pažeidžiamų valstybių skolas, pripažįstant, kad medicininė, socialinė ir ekonominė krizės, su kuriomis jos susiduria dėl COVID-19 pandemijos, sudavė joms skaudų smūgį“, – sakė Katalikų Bažnyčios vadovas.

„Taip pat turime užtikrinti, kad pasaulio, regionų ir nacionaliniu mastu kuriami ir taikomi ekonomikos atgaivinimo priemonių paketai būtų atstatymo paketai, – kalbėjo jis. – Atėjo laikas atkuriamajam teisingumui.“

Argentinoje gimęs popiežius balandžio mėnesį savo žinutėje iš ištuštėjusios Šv. Petro bazilikos taip pat ragino sumažinti ar nurašyti neturtingų valstybių skolas.

„Politika, įstatymai ir investicijos turi būti skirti bendram visų labui, taip pat užtikrinti, kad būtų pasiekti socialiniai ir aplinkos apsaugos tikslai“, – tąsyk nurodė pontifikas.

Praėjusį mėnesį Pasaulio bankas perspėjo, kad koronavirusas įstūmė net 100 mln. pasaulio žmonių į ypač didelį skurdą.

Dėl tokios padėties „būtina“, kad skolintojai sumažintų neturtingųjų šalių skolą, sakė Vašingtone įsikūrusio Pasaulio banko vadovas Davidas Malpassas.

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) išsivysčiusios ekonomikos jau pažadėjo iki metų pabaigos sustabdyti skolų susigrąžinimą iš neturtingųjų valstybių.

Vis dažniau pasisakoma, kad skolų nemokėjimo laikotarpis būtų pratęstas ir kitais metais, pasaulyje siaučiant koronaviruso pandemijai, dėl kurios mirė daugiau nei 840 tūkst. žmonių, o visame pasaulyje užregistruota 25,2 mln. ligos atvejų.