"Esate pašaukti liudyti savo tikėjimą su džiaugsmu ir maloniai elgdamiesi. Tai svarbu visiems žmonės, kurie keliauja po Vatikaną, tačiau taip pat tiems, kurie dirba Šventajame Soste beigi man!", - pareiškė argentinietis popiežius.

Pranciškus šią kalbą pasakė per susitikimą su Šveicariškosios gvardijos nariais puošnioje Klemenso salėje Vatikane. Jis taip pat sakė, kad "kiekvieną dieną patiriu atsidavimą, profesionalumą ir meilę, su kuria atliekate savo veiklą".

Vėliau pirmadienį įvyko prisaikdinimo ceremonija, dalyvaujant Šveicarijos prezidentui Ueli Maureriui, kuris viešėjo Vatikane.

Tokia ceremonija vyksta kasmet, minint Šveicariškosios gvardijos pasipriešinimą, ginant popiežių Klemensą VII (1523-1534), kai Šventosios Romos imperijos imperatorius Karolis V apsiautė Romą 1527 metų gegužės 6-ąją.

Šveicariškosios gvardijos nariai privalo būti jaunesni nei 30 metų, geros sveikatos ir neturėti kriminalinės praeities. Jų ūgis turi būti bent 1,74 metro; kariai turi būti nevedę. Jų tarnyba trunka bent dvejus metus.