Iš Argentinos kilęs 81 metų popiežius į savo 22-ą užsienio kelionę iš Romos Fjumičino oro uosto išskrido kelios minutės prieš 9 val. (10 val. Lietuvos laiku). Kelionė pontifikui bus fiziškai sunki: Pranciškaus laukia 10 skrydžių; jam teks sukarti 30 tūkst. kilometrų, atlaikyti karštą ir drėgną klimatą.

Jo vizito išvakarėse Pietų Peru supurtė 7,3 balo žemės drebėjimas, per kurį žuvo mažiausiai du žmonės ir dar 65 buvo sužeisti.

Antras pagal rangą Vatikano pareigūnas, kardinolas Pietro Parolinas praėjusią savaitę pripažino, kad tai Pranciškui „nebus paprasta kelionė“.

Čilėje popiežius susidurs su aukų rėmimo organizacijų protestais dėl Bažnyčią persekiojančių lytinio išnaudojimo skandalų.

Jo taip pat gali laukti šaltas priėmimas indėnų bendruomenėse. Jos jau seniai protestuoja prieš jų protėvių žemių užgrobimą ir neseniai dėl to ėmė padeginėti ne tik ūkius, bet ir bažnyčias.

Pranciškui teks demonstruoti politinį apdairumą Peru. Šalį šį mėnesį supurtė protestai dėl itin prieštaringai vertinamo sprendimo paleisti buvusį prezidentą Alberto Fujimori, nuteistą už žmogaus teisių pažeidimus ir atlikusį tik mažiau nei pusę jam skirtos 25 metų įkalinimo bausmės.