Šiuos komentarus pontifikas išsakė kelioms didžiosioms Vakarų valstybėms įspėjus Rusiją dėl pajėgų telkimo prie sienos su Ukraina.

Ukraina kaltina Rusiją sutelkus dešimtis tūkstančių karių prie rytinės sienos, taip pat aneksuotame Kryme. Apie pajėgų telkimą pranešta Ukrainos rytuose atsinaujinus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

„Labai susirūpinęs stebiu įvykius kai kuriose rytų Ukrainos srityse, kuriose pastaraisiais mėnesiais padaugėjo paliaubų pažeidimų, su dideliu nerimu seku karinio pobūdžio veiksmų augimą“, – sakė popiežius Pranciškus po sekmadienio vidudienio maldos Šv. Petro aikštėje.

„Prašau ir linkiu, kad būtų vengiama įtampos didinimo, priešingai, kad būtų daromi veiksmai, kurie skatina abipusį pasitikėjimą, padeda susitaikinimui ir taikai, kurių taip reikia ir kurie taip trokštami. Tegu visiems rūpi sunkėjanti humanitarinė padėtis ten gyvenančių žmonių, kuriems išreiškiu artumą ir už kuriuos kviečiu melstis“, – sakė pontifikas.

Penktadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel išreiškė savo paramą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir paragino Rusiją greitai atitraukti savo pajėgas nuo sienos su Ukraina.

Ukrainos pajėgos ir Maskvos remiami separatistai Rytų Ukrainoje kariauja jau septynerius metus. Kovos prie sąlyčio linijos po pernai vasarą pasiekto ugnies nutraukimo susitarimo buvo beveik nuslopusios, bet pastaruoju metu vėl atsinaujino.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)